Frågor & svar

Jag har en ganska ny oljepanna, lönar det sig verkligen att sätta in en värmepump då?

IVT Greenline värmepump kan svara för huvuddelen av din uppvärmning och oljepannan kan ge det extra tillskott som behövs de kallaste vinterdagarna. Värmepumpens styrdator ser till att oljepannan startar vid behov.

 

Hur mycket tillskottsvärme behövs?

Den mest lönsamma anläggningen får du om värmepumpen producerar ca 90 procent av husets värme. Resterande värme kommer från en inbyggd elpatron i värmepumpen eller från din befintliga värmekälla. Det är alltså ingen god ekonomi att dimensionera värmepumpen så att det täcker hela värmebehovet i huset.

 

Klarar en värmepump att hålla värmen även på vintern?

IVT Greenline för jord-, berg- eller sjövärme är effektiva även när det är kallt ute. Jorden, berget och vattnet lagrar solenergin mycket effektivt. Värmepumpens inbyggda elpatron slår automatiskt till vid behov och ger den extra värme som behövs.

 

Hur lång tid tar det innan investeringen är betald?

Du börjar faktiskt spara pengar direkt med IVT Greenline och på sikt handlar det om många tusentals kronor. Den minskade uppvärmningskostnaden täcker mer än väl både räntor och amorteringar och ger pengar över jämfört med tidigare uppvärmning.