Renovera köket

Många är vi som drömmer om vackra kök, lantliga som moderna. Att renovera ett kök kan bli en dyr affär och därför är det otroligt viktigt att planera in i detalj så att slutresultatet verkligen blir så som du tänkt dig. Vi vill dela med oss av några smarta saker att tänka på i skapandet av ert drömkök!

Funktionella detaljer

Detaljerna är det som gör att det mesta går från bra till suveränt. Tänk därför noga igenom vad som är viktigt just för er i ert kök. Rådgör gärna med ditt lokala snickeri som du anlitar, de kan komma med många viktiga synpunkter och idéer. Vissa kanske vill ha ett kök med dolda smarta lösningar så som integrerade diskmaskiner eller ett praktiskt sopnedkast. Andra kanske spenderar otroligt mycket av den sociala biten i köket och vill därför ha ett multimediasystem där man kan styra allt ifrån.

Något man kanske glömmer bort är eluttagen. Men var de är placerade är en ack så viktig detalj för ett välfungerande kök. Placera dem där du vet att du kommer använda dina eldrivna apparater.

Förvaring och arbetsytor

Detta är nog ändå något som de flesta planerar kring vid renoveringen av ett kök. Man vill inte att allt ska behöva stå framme, och det ska samtidigt gå smidigt och snabbt att plocka fram alla redskap. Här erbjuder de stora företagen många smarta lösningar. Gör underskåp även användbara som arbetsytor, välj en dubbeldiskho om ni är många i familjen och se till att få plats med ett skafferi som sväljer en stor mängd av dina torra matvaror.

Planlösning och placeringar

Vart är då de bästa platserna för var och en av arbetsytorna eller köksmaskinerna? Det beror såklart hur just ditt kök ser ut och hur mycket plats ni har. Se därför till att få in att i planritningen i förväg för smarta val. Ett tips är till exempel att placera ugn och micro i ögonhöjd. På så sätt slipper du dra ut tunga plåtar eller sätta dig på huk varje gång du ska se hur det går för maten.

Lycka till i skapandet av ditt drömkök!